Door: Gerard Grouve

Het brein is krachtig. Door te controleren waar je over denkt, behoud of verbeter je zelfs in tijden van crisis je energie, positiviteit en zelfmotivatie. Ik geef je 11 tips voor een positieve mindset die je helpen om beter uit de coronacrisis te komen.

Tip #1: Denk positief en visualiseer

Iedereen kent het gevoel: hoe een gebeurtenis of ervaring in de toekomst je vandaag al energie kan geven. Alleen al denken aan een vooruitzicht, geeft een boost. Zorg er daarom altijd voor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Dat hoeft niet altijd een vakantie te zijn, maar kan net zo goed iets anders zijn. Het levert energie, motivatie en een positieve spirit.

dankbaarheid-blog-grouve

Bron: Unsplash

Tip #2: Wees dankbaar voor wat je hebt

In de dagelijkse sleur focussen veel mensen onbewust op al het negatieve om hen heen, wat er niét is. We kijken alleen maar naar de problemen en hoe we die op moeten lossen, maar vergeten ons te realiseren dat we dankbaar moeten zijn voor wat er allemaal wél is.

Ik zeg altijd: als je niet dankbaar voor iets bent, dan kun je het niet verder laten groeien. Focus daarom niet te veel op de dingen die je slecht vindt. Er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn, al is het ‘maar’ het dak boven je hoofd. Maak het tastbaar door het op te schrijven.

Tip #3: Herbeleef positieve herinneringen

Ik vind het altijd verbazingwekkend hoeveel kracht je kan putten uit het terugkijken op successen of goede zaken die je hebt gedaan. Dat werkt heel inspirerend. Denk terug aan de leuke momenten of dingen die je samen met je partner of collega’s hebt bereikt. Blader eens door je eigen tijdlijn, daar haal je vaak veel energie uit. Ook het kijken naar foto’s roept vaak positieve gevoelens op.

Ik vind het altijd verbazingwekkend hoeveel kracht je kan putten uit het terugkijken op successen of goede zaken die je hebt gedaan. Dat werkt heel inspirerend. Denk terug aan de leuke momenten of dingen die je samen met je partner of… Klik om te Tweeten

boeken-lezen-corona

Bron: Unsplash

Tip #4: Lees

Blijf veel lezen. Ik heb zoveel boeken in huis, waarvan alleen al de kaft me enorm inspireert en een positieve mindset geeft. Zet deze boeken op verschillende plaatsen op je werk of thuis neer. De juiste titels helpen je jouw energie en gedachten te managen. Neem de tijd om inspirerende boeken te lezen en je merkt dat je er nieuwe kracht en ideeën uit haalt.

Tip #5: Blijf lachen

In de bijzondere tijd waarin we op dit moment leven, is het voor sommige mensen soms moeilijk om het positieve te blijven zien. Toch is het heel belangrijk om te zoeken naar dingen die je laten lachen. Soms is een herinnering aan een leuke of grappige gebeurtenis in het verleden daarvoor al genoeg.

Hoe ga jij met de crisis om? Je kunt neerslachtig bij de pakken neer gaan zitten, maar ook proberen om het beste uit jezelf te halen. Jezelf realiseren dat je deze periode ook wel door zult komen. Lachen helpt enorm voor een positieve mindset.

Hoe ga jij met de crisis om? Je kunt neerslachtig bij de pakken neer gaan zitten, maar ook proberen om het beste uit jezelf te halen. Jezelf realiseren dat je deze periode ook wel door zult komen. Lachen helpt enorm voor een positieve… Klik om te Tweeten

Tip #6: Luister naar muziek en podcasts

Bijna iedereen heeft favoriete muziek, waarbij je helemaal kan ontspannen. Muziek heeft de unieke kracht om je te motiveren en helemaal positief te maken. Ook het luisteren naar inspirerende podcasts geeft energie om nieuwe wegen in te slaan en kansen te ontdekken.

Bron: Unsplash

Tip #7: Ga sporten

Veel mensen realiseren zich niet dat sporten zorgt voor endorfines, belangrijke gelukshormonen. Ga maar eens een half uurtje sporten als je voor je gevoel in de problemen zit, of het even niet meer ziet zitten. Grote kans dat je ineens heel anders tegen de zaken of je problemen aankijkt. Zelfs als je er geen energie voor hebt: gewoon gaan. Het werkt zelfs aanstekelijk en heeft een positieve uitwerking. Sporten is wat mij betreft een perfecte manier om je beter te voelen en juist meer energie te krijgen.

Tip #8: Ga de natuur in, geniet van je omgeving

Ga je sporten in de natuur? Dan snijdt het mes zelfs aan twee kanten. Even rondwandelen of een fietstochtje maken. Daarnaast helpt het ook om je eigen omgeving zo prettig mogelijk te maken. Zet bijvoorbeeld eens wat foto’s neer die je inspireren. Dat kunnen familiefoto’s zijn, foto’s van leuke momenten of teksten.

Tip #9: Laat boosheid of wraakgevoelens los

Vergeef mensen tegen wie je wrok koestert, of die je in het verleden iets hebben aangedaan. Het kost je onbewust veel energie. Vergiffenis kan enorm veel vrijheid en nieuwe energie geven. Als je dingen vergeeft, dan laat je het daarmee ook los in je hoofd. Je denkt er niet meer aan en gaat heel anders leven.

Kortom, blijf niet hangen in het negatieve en zet je energie op een andere manier in. Ook meditatie kan je helpen om gevoelens van boosheid en wrok te verwerken. Meditatie zorgt ervoor dat je deze negatieve emoties vervangt door compassie en empathie.

Tip #10: Geef

Iets voor anderen doen geeft energie en een positief gevoel, zeker wanneer de ander erg dankbaar is. Hoe klein of groot ook, denk over wat je vandaag kan geven. Soms is een klein compliment al voldoende om iemand een goed gevoel te geven. Als je regelmatig wat geeft, moet je eens kijken wat er gebeurt.

Daarnaast geeft het je zelf ook een goed gevoel. Loop eens met een lach op je gezicht een winkel in, of stel je open op. Wedden dat de mensen om je heen heel anders op je reageren dan wanneer je met een chagrijnig gezicht rondloopt?

Iets voor anderen doen geeft energie en een positief gevoel, zeker wanneer de ander erg dankbaar is. Hoe klein of groot ook, denk over wat je vandaag kan geven. Soms is een klein compliment al voldoende om iemand een goed gevoel te geven. Klik om te Tweeten

ontspullen-coronatijd-blog

Bron: Unsplash

Tip #11: Doe overbodige spullen weg

Teveel spullen of troep zorgt onbewust voor ballast in je hoofd. Dat kost energie. Organiseer en ruim op. Je zult merken dat het je meer energie oplevert. Opruimen geldt trouwens niet alleen voor spullen, maar zakelijk gezien ook voor klanten. Durf eens ‘nee’ te zeggen tegen een bepaalde klant, wedden dat je er misschien wel drie goede voor terugkrijgt? Zodra je ruimte maakt en fysieke of mentale troep weg doet, creëer je ook de mogelijkheid dat er wat anders gebeurt. Dat vind ik echt mooi om te zien.

Conclusie

Door te controleren waar je over denkt, kun je in tijden van crisis je energie, positiviteit en motivatie in stand houden en zelfs verbeteren. Alles komt neer op het creëren van positieve gevoelens, die je motiveren om nieuwe plannen te bedenken of energie geven om door te gaan.

Denk terug aan mooie momenten en omring jezelf met inspirerende beelden, teksten en boeken. Sta met een positieve blik in het leven, bied meerwaarde, wees gul en vergevingsgezind. Met een positieve instelling komen de nieuwe kansen en mogelijkheden dan vanzelf naar je toe.

Door te controleren waar je over denkt, kun je in tijden van crisis je energie, positiviteit en motivatie in stand houden en zelfs verbeteren. Alles komt neer op het creëren van positieve gevoelens, die je motiveren om nieuwe plannen te… Klik om te Tweeten

Gerard Grouve

Eigenaar Grouve Management BV
06 - 20 39 72 32 | info@grouve.nl

 

Wellicht ook interessant voor je:

Share This