De beste manier om daarachter te komen, is om de kwaliteiten van succesvolle leiders onder het vergrootglas te leggen. Zij hebben immers een bewezen trackrecord; wat doen ze wel en wat juist niet? Sommige kwaliteiten zijn niet aan te leren, daar ben je mee geboren… of niet, helaas. Het goede nieuws is dat veel vaardigheden wél aan te leren zijn.

We hebben vijf van deze leiderschapskwaliteiten voor je op een rijtje gezet, geïnspireerd op het gedrag succesvolle leiders in het bedrijfsleven.

1. Samenwerken

brainstorm-ideeen delen-grouve

Verzamel de juiste mensen om je heen. Bron: Pixabay

Echte leiders erkennen dat ze niet alles zelf kunnen. Een succesvolle leider durft werk uit te besteden en werkt graag met anderen samen. Het is een cliché, maar waar: samen bereik je meer dan alleen. Start je een nieuwe business? Verzamel dan de juiste mensen om je heen, met de expertises die je nodig hebt om jouw bedrijf de boost te geven die het nodig heeft. Verlang niet van jezelf dat je alles weet; maak slim gebruik van de kwaliteiten van anderen.

2. Altijd up-to-date

Een succesvolle leider weet wat er in de wereld speelt en is op de hoogte van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Wil je koploper worden en blijven? Zorg dan dat je altijd up-to-date bent; verdiep je in de markt, lees interessante blogs en artikelen en volg de pioniers uit jouw branche, via LinkedIn bijvoorbeeld.

Een succesvolle leider weet wat er in de wereld speelt en is op de hoogte van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Klik om te Tweeten

3. Opgeven is geen optie

niet-opgeven-als-leider-grouve

Opgeven is geen optie. Bron: Pixabay

Een ware leider laat zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Een succesvolle leider bijt zich vast in zijn doelstelling en weet dat succes niet uit de lucht komt vallen. Een bedrijf starten of een nieuw product lanceren kost tijd en toewijding. Focus op je doel, incasseer eventuele teleurstellingen en hou vol!

TIP: Become a business leader by thinking like an Olympian

4. Leiders hebben lef

Lef hebben is een essentiële kwaliteit van een succesvolle leider. Durf je gevoel te volgen, ook al moet je daarvoor de gebaande paden verlaten. Laat je niet afschrikken door de massa, die naar rechts gaat, waar jij naar links wilt. Volg je gevoel, in plaats van de ogenschijnlijke gemakkelijke weg naar het geld.

5. Zelfvertrouwen

De unieke kwaliteit van een leider is om anderen te inspireren en motiveren. Dat kan alleen als je zelf 100% achter je doelstelling staat. Het zelfvertrouwen en enthousiasme van een succesvolle leider werkt aanstekelijk. Breng je omgeving in beweging, met een zelfverzekerde houding.

De unieke kwaliteit van een leider is om anderen te inspireren en motiveren. Klik om te Tweeten

 

Share This